HrOUG 2018

HrOUG i ove godine organizira najveće okupljanje Oracle zajednice u jugoistočnoj Europi. 

Od 16. do 19. listopada 2018. godine u Island hotelu Istra na otoku Sv. Andrije pored Rovinja održat će se konferencija HrOUG 2018, višednevna međunarodna konferencija posvećena primjeni tehnologije u poslovanju a koju već 23. put zaredom zajedno organizira skupina entuzijasta potpomognuta Hrvatskom udrugom Oracle korisnika (HrOUG). I ove godine na konferenciji će se predstaviti više od 70 predavanja u 7 trackova, a očekuje se oko 400 sudionika.

Kratki promo video konferencije i lokacije dostupan je na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=fCau8NimsX4

Želja organizatora je predstaviti niz raznolikih tema zanimljivih širokom krugu sudionika te potaknuti kvalitetnu razmjenu iskustava, kao i čvršće povezivanje hrvatske IT/poslovne zajednice koja dijeli slične interese. Zanimljivost je da će konferenciju posjetiti kolege iz drugih lokalnih i regionalnih udruga i meetup grupa povezanih s primjenom tehnologija u poslovanju, a dio njih održat će i zanimljiva predavanja.

Konferencija se otvara u utorak 16.10.2018. poslijepodne. Tokom otvaranja sudionicima će se obratiti  Davor Ranković (Predsjednik HrOUG-a), Leo Mršić Predsjednik programskog odbora i Marin Tadić (Oracle). Nakon njih u terminu otvaranja Ivo Špigel (Perpetuum Mobile) će održati predavanje Quo vadis european tech?, a poznati novinar, putopisac i fotograf Oleg Maštruko govorit će o podvigu Team Tesla: električnim autom preko Sahare.

Agenda cijele konferencije dostupna je na slijedećoj poveznici http://2018.hroug.hr/Agenda

Program konferencije je podijeljen na slijedeće trackove: Leaders Circle, APEX, Best Practicies & Success Stories, Business Intelligence & Analitics, Cloud, DBA, Razvoj, razvojni alati i okviri.

Na konferenciji će predavanja održati i najbolji predavači sa prošlogodišnje HroUG konferencije Alex Nuijten i Roel Harman, a uz njih će na HrOUG-u predavati 15-tak Oracle ACE predavača.

_________________________________________________________________________________________________

Radni dio konferencije u srijedu 17.10. obilježit će tri panela u okviru programa Leaders Circle i kenote predavanje specijalnog gosta Marka Rakara na temu: Vaši digitalni tragovi i kako oni mogu biti upotrebljeni protiv vas.

Tri panela u okviru Leaders Circle su:

  1. Playful Technologies: Kreativnos, inovacija, business
  2. Artificial Intelligence: Oxymoron ili transformativni alat
  3. Blockchain bazirani servisi: Od posrednika do pokretača

PANEL #1

Playful Technologies: Kreativnos, inovacija, business

Videoigre predstavljaju  najvažniji medij 21. stoljeća. Pojam gamificaton označava upotrebu razmišljanja i mehanike video igre u kontekstu bez igre, a kako bi se riješili problemi i angažirali korisnici. Možda nećete biti igrač, ali ako vaši zaposlenici ili vaši klijenti dolaze iz generacije milenijalaca, postoje velike šanse da su brojevi protiv vas kao što pokazuju i ove statistike: 2017 tržište video igara u vrijednosti od 80 milijardi USD; u svijetu ima više od 2,5 milijarde videoigara; aktivni računalni ili video igrači igraju u prosjeku 13 sati tjedno; kolektivno, planet sada troši više od 3 milijarde sati tjedno igre; 69% svih glava domaćinstva igraju računalne i video igre; 97% mladih igrati računalo i video igre; 40% svih igrača su žene; 1 od 4 igrača je iznad 50 godina; Prosječni igrač ima 35 godina i igra 12 godina; većina igrača očekuje nastavak igranja igara za ostatak svog života; u prosjeku, igrači ne uspiju 80% vremena i ipak su još uvijek korisni doživljaj igranja; 61% anketiranih izvršnih direktora, financijskih rukovodilaca i drugih visokih rukovoditelja kažu da svakodnevno igraju igre na poslu. Više od polovice tih rukovoditelja kažu da igraju tijekom rada kako bi "osjećali produktivnije".

Ako možemo primijeniti igračku mehaniku da utječemo na pozitivnu promjenu ponašanja, to znači da uspješno i održivo igranje može pretvoriti korisnike u obožavatelje, pretvoriti posao u zabavu ili učiti radost. Potencijal je ogroman.

Uvodno predavanje u panel: Leo Mršić: “Gamification: motivacija, momentum i smisao pretvoren u business“

Predavanje će istražiti načine kako se gamification može pretvoriti u (ozbiljno) poslovanje i dati pregled najnovijih projekata koji su posljednjih mjeseci pogodili tržište. Kao uvod u ploču, postavljena pitanja bit će poput: je li moguće dobiti bolji zamah kao početak pretvarajući se u angažman poput igre ili se može definirati tajni sastojak. 

Leo je Prodekan za istraživanje i razvoj i direktor Algebra LAB-a. Prati razvoj tehnologije i načine kako tehnologija mijenja poslovanje.

Panelisti: Ivo Špigel, Davor Ranković, Mario Galjanić (CoAdria) i Kristijan Janušić (Story Board)

 

PANEL #2

Artificial Intelligence: Oxymoron ili transformativni alat

A recent poll completed by Tata Consultancy Services discovered 84% of companies worldwide consider artificial intelligence to be an essential element in remaining competitive. Almost all of them believe the greatest disruption by 2020 will be the business implications of AI in every division: whether that’s in marketing, customer service or human resources. AI technologies have emerged as transformative tools, spreading across almost all areas of business therefore it’s essential to become more familiar with existing and emerging technologies to prepare for the inevitable implications for leadership and management.

Uvodno predavanje u panel: Davor Runje: “vHeart i budućnost Insuretech-a”

vHeart je pametna telemedicinska platforma osposobljena najnovijom tehnologijom strojnog učenja koja podržava brojne prijenosne, medicinski odobrene 12-kanalne ECG uređaje. Povezan s pametnim telefonom stvara kontinuirani komunikacijski kanal između pacijenata i njihovih liječnika, nudi interpretaciju u realnom vremenu EKG-a, pohranjuje podatke i daje preporuke za djelovanje.

Panelisti: Davor Runje (vHeart), onimir Kišasondi (FOI), Marko Velić (Styria), Sandro Skansi (Sveučilište Zagreb)

 

PANEL #3

Blockchain bazirani servisi: Od posrednika do pokretača

Naše društvo suočava s kompleksnim izazovima za poboljšanje kvalitete života građana. Tehnologije temeljene na Blockchainu predlažu mnoge odgovore, ali istodobno otvaraju dodatna pitanja koja treba razumjeti i upravljati. Gledajući unaprijed kripto-valutu, ploča će raspravljati o nekoliko usluga temeljenih na blockchainu i njegovu aparatu u stvarnom životu. Ako ste zainteresirani da shvatite kako će život napredovati u grijehu sljedećih pet godina, nema boljeg načina da započnete ukrcati se na blockchain val nego sada. Ili možda ne?

Uvodno predavanje u panel: Ivan Voras: “Equinox: Future of Social Media”

Projekt Equinox platforma je za objavljivanje interaktivnog virtualnog sadržaja povećane stvarnosti na blok-lanci u društvenoj mreži.

Panelisti: Ivan Voras (Equinox), Bruno Škvorc (Bitfalls), Mirko Talajić (AKD) i Igor Cerinski (THT)

____________________________________________________________________________________________________

HrOUG konferncija je u kategoriji LEARN & FUN konferencija na visokom mjestu upravo zbog dobre atmosfere u kojoj se lako ostvaruju poslovni kontakti. 

I ove godine je za sudionike pripremljen cijeli niz iznenađenja tako će da svi koji se žele opustiti uz zabavne večeri doći će na svoje.

Vidimo se u Rovinju.

Predsjednik HrOUG-a

mr. sc. Davor Ranković

Najbolji pokrovitelj

Bolji pokrovitelj

Medijski pokrovitelj

HrOUG.hr

Konferenciju organizira Hrvatska udruga Oracle korisnika. Više o udruzi možete saznati na Hroug.hr.

Prati nas na Twitteru

Sve novosti i zanimljivosti vezane uz HrOUG 2018 objavljujemo na Twitteru!

Prati nas na Facebooku